Amb l'arribada de les vacances, molts pares aprofiten per comprar algunes joguines per als més petits. CARME DOMINGO "Marxem fora i el fet es que tinguin alguna cosa allà per jugar. No ens podem endur les d'aquí, mira, quatre cosetes noves per jugar." La majoria compra joguines per a la platja i la piscina i jocs per a l'aire lliure. Tot i que el pressupost mitjà per família és de 15 euros, les botigues esperen fer, durant aquests mesos, el 15% de la factura anual. JAVIER TENOR, responsable de màrqueting de Juguetes Tio Sam "Els nens tenen més temps per jugar, els pares aprofiten el tema que acaben el cole, amb les notes, per fer un regal." Comprar un premi per les notes és cada vegada més habitual, tot i que alguns pares en discrepen. SUSANNA HERNÁNDEZ " El regal de les notes es tenir-ho tot a provat i poder gaudir de l'estiu." FELIX NAVARRO "M'agraden molt les manualitats. L'estiu és per descansar una mica de l'escola." "Estàvem mirant això per fer fang, ens agrada molt fer manualitats. Una cosa no està renyida amb l'altra." Les manualitats i els jocs de viatge, per al cotxe, el tren o l'avió no passen de moda. A la secció de llibreria, els quaderns de repàs, tampoc. ANTONIA GARCIA "Queremos comprar un cuadernos de vacaciones de verano pera la niña de cinco años. Ella ha terminado el curso muy bien y va a hacer deberes de verano." CARLOS PARCERISA responsable Abacus Hostafrancs "Es una compra molt fidel, les escoles han donat les llistes més tard i preveiem que el juliol vagi bastant bé i els pares fan molt cas a l'escola i compren el que els recomanen." I els més previsors, fins i tot ja han començat amb els llibres de text.

La campanya de Nadal suposa el 75% de la caixa de tot l’any, però les vendes que es fan durant l’estiu són cada vegada més elevades. Sobretot des que s’han reduït les celebracions de comunions, que eren també un pic important per al sector de les botigues de joguines

La majoria de compres tenen un pressupost ajustat, al voltant dels 15 euros per família, i són sobretot pistoles d’aigua, flotadors per a la piscina, cubells i pales per a la platja. També es venen molts jocs de taula petits, amb format per poder fer servir al cotxe, al tren o als avions.