L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dijous que exercirà l’acusació particular en la causa judicial per l’atac amb un líquid inflamable a un vehicle de la Guàrdia Urbana, durant els aldarulls de dissabte passat. Tot i que el govern municipal va dir inicialment que esperaria que la fiscalia concretés els càrrecs, ha decidit personar-se “a causa de l’excepcionalitat i la gravetat dels fets”.

El consistori va sol·licitar un informe a la Direcció de Serveis Jurídics, que conclou que el llançament del líquid inflamable contra la furgoneta va provocar “un evident perill contra la integritat de l’agent” -que va poder sortir del vehicle il·lès-. Atenent a la gravetat dels fets, “que atempten contra la integritat física d’un funcionari públic en l’exercici de les seves funcions públiques”, l’Ajuntament es personarà en el procediment judicial.

De fet, l’Ajuntament ja ha fet d’acusació particular en altres ocasions davant de fets similars com agressions greus a personal municipal en l’exercici de les seves funcions.

Els vuit arrestats, a la presó

De moment, els vuit dels detinguts que, segons els Mossos, són els presumptes autors de la crema del vehicle de la Urbana estan en presó provisional comunicada i sense fiança.