El contingut del nou mural de l’artista Roc Blackblock era tota una incògnita. Després que una de les seves obres l’esborressin uns operaris de neteja, havia anunciat que en pintaria una de nova, però no havia revelat què hi representaria. Diumenge al matí el secret s’ha descobert als Jardins de les Tres Xemeneies. L’artista assegura que ha decidit fer una versió ampliada i millorada de l’obra. “Estic pintant el rei emèrit, però aquest cop, en companyia del seu predecessor” ha explicat a betevé referint-se a un retrat del dictador Francisco Franco. L’obra també inclou un retrat l’actual rei Felip VI, i dues consignes: “Espanya es un país feixista” i “Aquí es censura, reprimeix i es tortura com en una dictadura”.

nou mural roc blackblock

Blackblock ha explicat que, amb les seves obres, intenta posar de manifest que “en aquest país, tristament se censura, es reprimeix i fins i tot es tortura”, diu. Per això considera que és molt important seguir duent a terme aquests tipus d’accions reivindicatives.

L’actuació de l’artista genera molta expectació

Centenars de persones s’han acostat als Jardins de les Tres Xemeneies, a l’avinguda del Paral·lel, per observar i fotografiar la nova proposta de Blackblock. L’artista ha estat envoltat en tot moment per un cercle de curiosos i mitjans de comunicació que esperaven expectants per veure la seva proposta.

La decisió d’esborrar el mural provoca un efecte crida

A Roc Blackblock l’han acompanyat una cinquantena d’artistes, que també han volgut reivindicar-se a favor de la llibertat d’expressió i en contra de l’empresonament de Pablo Hasél. El fet que el 8 de febrer es decidís esborrar el mural de Blackblock ha provocat un efecte crida, el nombre d’artistes inscrits en aquesta acció s’ha triplicat respecte a l’edició anterior.