Coincidint amb la Festa Major de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera —a Ciutat Vella— aquest diumenge una desena de gossos han tornat a desfilar amb l’esperança de ser adoptats.

És el desè any que es fa la Festa dels Animals, en el marc de les festes majors d’alguns dels barris de Barcelona. La intenció és apropar als veïns informació necessària a l’hora de fer-se càrrec d’un animal de companyia. Pròximament també s’organitzarà a Sants, la Vila de Gràcia i la Barceloneta coincidint amb les seves festes.

El van trobar atropellat a Sevilla

En Yeti és un cadell que van trobar atropellat en una autopista de Sevilla. Té poc més d’un any de vida i busca un adoptant. Ha pujat a l’escenari de la Festa dels Animals, al Pou de la Figuera, amb el desig de poder cridar l’atenció d’algú que el vulgui cuidar. Mentrestant viu amb una família d’acollida.

Gràcies a les cases d’acollida podem rescatar cada cop més. Un gos no és només per tenir-lo a casa amb menjar; ha de sortir, passejar i sociabilitzar amb altres gossos”
Sofia Mata, APA PUPETC

L’Associació Protectora d’Animals Pon una Patita en tu Corazón (APA PUPETC) fa una labor diària per salvar la vida de centenars de gossos abandonats.

De gats abandonats també n’hi ha, però per evitar l’estrès que els pot provocar compartir espai amb altres animals, no pugen a l’escenari. La voluntària de l’associació Amics Acollidors dels Animals Meritxell Taravilla reivindica la importància de donar oportunitat també als animals amb alguna discapacitat. “Un animal amb tres potes o amb ceguesa pot viure perfectament”.

Les entitats animalistes estudien cada cas

Del públic assistent, ningú no marxa el mateix dia amb cap gos. Les protectores o les entitats animalistes els demanaran les dades i els instaran a, més endavant, tornar a quedar per estudiar cada cas. Les famílies en sentir les històries, sovint tristes, dels animals es precipiten a voler adoptar-los, però potser no encaixen amb el perfil i les necessitats de l’animal, tal com explica una de les organitzadores, Sílvia Grífols.