MARC PARROT "La gent que avui està corrent ho fa perquè li agrada i a la vegada està ajudant a recaptar diners. De la mateixa manera els músics ens agrada fer música i alhora estem col·laborant i donant bon rotllo i amor propi a la gent que potser no està tan afavorida de tenir una carrera artística." ANNA ROIG "És anar a fer les teves cançons però amb uns músics diferents i permet fer descobertes i fer que sonin diferent les cançons amb un context diferent com és una plaça a l'aire lliure." _____________________________________________________________________ Els 10.000 participants de la Magic Line comparteixen, a més d'aquesta fotografia de record, un esperit solidari. Des de fa setmanes han buscat la manera més imaginativa de recaptar fons per als projectes socials de Sant Joan de Déu. "Hem fet pastissos... Hem fet venda de samarretes..." "Tenim un bar i hem fet una tapa solidària per recaptar calés. Totes les tapes que veníem anaven per al projecte." La colla gegantera de Sant Celoni, per exemple, ha reunit 1.800 euros. I han aprofitat l'esdeveniment per inculcar valors solidaris als nens. EDUARD ESTIVAL, cap de colla dels Geganters de Sant Celoni "El lema d'enguany és 'I si jo fos tu?' Amb això hem volgut inculcar a la mainada que si jo tingués problemes m'agradaria que tu m'ajudessis a mi." Unes ajudes que permeten millorar les condicions de vida de col·lectius vulnerables i en risc d'exclusió social. JAVI PRIETO, Serveis Socials de Sant Joan de Déu "Gràcies a la BML articulem 42 places de pisos a la ciutat. Això és imprescindible tant per nosaltres com per les persones que són ateses". Aquest any la Magic Line ha aconseguit aplegar un total de 731 equips i 600 voluntaris, repartits en diversos recorreguts. Tots ells s'han anat trobant, molt satisfets, a la línia de meta. "Ha estat una bona experiència, l'any que ve repetirem." "Ens ha anat molt bé, hem gaudint de Barcelona d'una manera diferent." "Hem anat posant música al recorregut amb els timbals." El repte d'aquesta tercera edició de la Magic Line és superar els 215.000 euros. L'any passat amb una recpatació similar van poder finançar 17 programes de l'Obra Social de Sant Joan de Deu. ORIOL BOTA, director de l'Obra Social de Sant Joan de Déu "Fins al 31 de març es pot seguir recaptant, hi ha temps falta poquet i crec que arribarem assolir-ho." Entre les novetats d'aquest 2016 l'avinguda de la Catedral s'ha omplert d'art. Quatre il·lustradors han treballat simultàniament en murals que representen els somnis de persones en situació de vulnerabilitat.

La legió de caminants solidaris que avui ha recorregut la ciutat ha fet 40, 30, 20 o 10 quilòmetres. Els que feien 30 km han sortit a partir de les 8 h del Parc de les Aigües i els dels 20 km, a partir de les 9 h des de Vallvidrera. Aquests baixaven de Collserola per travessar Sants, pujar a Montjuïc i arribar, com tots, abans de les 17 h a la plaça de la Catedral, on per primer cop la Barcelona Magic Line ha organitzat un concert de fi de festa amb la participació solidària de diversos artistes.

La Pegatina, Blaumut, Roger Mas, Quico Pi de la Serra, Anna Roig, Joan Colomo i Marc Parrot hi han interpretat alguns dels seus temes més coneguts amb persones en diferents situacions de vulnerabilitat. Usuaris de Sant Joan de Déu, i d’altres institucions, i participants en els projectes socials del Taller de Músics, com el Taller Obert, Espai Sènior o Cabal Musical, han estat assajant durant els darrers mesos a les instal·lacions cedides pel Taller de Músics per crear versions conjuntes.

Durant tot el matí, els artistes plàstics Inocuo, Matías Krahn, Eva Armisén i Lluís Cadafalch han treballat en directe a la plaça de la Catedral per crear a la tarda una exposició d’art per a la Magic Line. Les seves obres il·lustren històries de persones que viuen situacions de vulnerabilitat, per tal d’apropar aquesta realitat al públic.

Durant tot el recorregut, els caminants s’han trobat amb actuacions que volien transportar-los al món dels somnis. “Somiant no en tenim prou” és el lema d’aquesta edició de la Barcelona Magic Line. Són representacions d’artistes voluntaris o bé d’usuaris dels centres de Sant Joan de Déu i d’altres institucions. A més, amb la identificació de la Magic Line, totes les persones inscrites tenien avui accés gratuït al CaixaForum, el Poble Espanyol, el MNAC, la Fundació Miró, el Museu Olímpic i de l’Esport, l’Estadi Olímpic i el Jardí Botànic. I al fossar del Castell de Montjuïc hi havia la Vila BML, una zona de pícnic. Tot plegat ha estat possible gràcies a la implicació, a més de les esmentades institucions, de més de 600 voluntaris de l’organitació.

La caminada no competitiva és l’esdeveniment principal de tota aquesta mobilització. En aquesta tercera edició de la Barcelona Magic Line hi han participat 116 equips vinculats a escoles o entitats de lleure, 71 equips d’empreses i 27 de centres de Sant Joan de Déu. Durant mesos, aquests equips han estat organitzant activitats per aconseguir els 216.000 euros que s’han posat entre tots com a repte. De moment, ja n’han aconseguit uns 176.000, però la recaptació segueix oberta uns dies més perquè alguns equips tenen activitats programades per més endavant.

Aquests diners es destinen als programes socials que es porten a terme als centres de Sant Joan de Déu, per millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental, en situació de dependència o sense llar i de la infància hospitalitzada, així com programes de recerca i cooperació internacional. En l’edició 2015, la Magic Line va aconseguir recollir 225.000 euros, que han finançat 17 programes.