La pluja ha regat de forma generosa la ciutat de Barcelona i tot l’entorn metropolita. L’aigua ha netejat l’atmosfera, especialment tèrbola aquests dies a causa de l’episodi de pols del Sàhara, i ha regat l’arbrat urbà i els boscos assedegats de Collserola. La pluja ha caigut sobretot entre la nit i primeres hores del matí i ha acumulat entre 12 i 19 litres per metre quadrat en funció dels barris.

Tot i algunes clarianes esporàdiques, a partir del migdia les nuvolades han tornat a créixer amb empenta a causa de la proximitat de l’ull de la pertorbació i de l’aire fred que l’acompanya. Els xàfecs s’han tornat a escampar a partir d’aleshores per diversos sectors de la regió metropolitana i en alguns casos han anat acompanyats de calamarsa o de pedra. Poc abans de les cinc de la tarda un ruixat curt, però molt intens,  procedent del mar ha repartit grans de calamarsa per bona part de la ciutat. Tot i la curta durada d’aquest xàfec, la calamarsa s’ha arribat a acumular pels carrers i vorals i ha tenyit de blanc, durant una estona, algunes raconades.

La inestabilitat es mantindrà molt acusada encara al llarg de les pròximes hores i no es descarten nous ruixats acompanyats de calamarsa o calabruix. L’ambient més fred no fa descartar que acabin caient flocs de neu a la part culminal del Tibidabo, sobretot si la precipitació és continuada. La cota de neu s’emplaçarà entre els 400 i els 500 metres entre el vespre i la matinada de diumenge. Diumenge pujarà per damunt dels 800 metres.

Aquest diumenge també minvarà el risc de pluja de forma gradual al llarg del matí, alhora que es reforçarà el vent de gregal. La ventada podrà implicar algunes ratxes de més de 60 km/h a la ciutat i implicarà un fort tràngol marítim a la façana costanera.

Per tot plegat, Protecció Civil manté activat el pla Neucat i recomana no fer activitats a l’aire lliure ni agafar el cotxe pel temporal.

Pel que fa a dilluns, l’arribada de l’anticicló implicarà que sigui un dia molt més estable, tot i la sensació hivernal de les primeres hores.