MANEL PULIDO, secretari general d'educació de CCOO "Que en cinc anys hem deixat d'invertir 4.000 d'euros en educació, és a dir, això no pot continuar." RAMON FONT, portaveu nacional d'USTEC-STEs "No hi ha res que determini més el futur del país que el que s'inverteix en educació i nosaltres estem invertint una tercera part del que marca la llei." MIQUEL GONZÁLEZ, secretari general d'educació de la CGT "Per evitar que es tanquin línies és necessari reduir les ràtios pèrquè a més a més comporta un altre benefici molt important que és la qualitat educativa." MONTSE CONEJO, secretària de la FaPaC "Que s'ofertin les mateixes línies de P3 que el curs passat pel curs 16-17. Que no comencin a retallar línies abans d'oferir-les"

En l’actualitat, la mitjana d’estudiants per aula és de 25 alumnes, una capacitat superior a la ideal per garantir un bon funcionament de les classes, segons el comunicat del Marc Unitari de la Comunitat Educativa, del qual formen part sindicats i associacions d’estudiants i famílies. Per això, demanen més centres públics d’educació infantil i secundària, i que es redueixin les ràtios per aula.

En aquest sentit, els manifestants es queixen que cada vegada es tanquen més grups de P3. De fet, la mobilització arriba després que la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FaPaC) hagi denunciat que en els últims anys s’han suprimit 475 grups d’educació infantil.

Des dels sindicats educatius valoren aquest escenari com un deteriorament de l’educació pública, fet pel qual demanen a les institucions un calendari urgent de millores.

Durant el transcurs de la protesta, s’ha llegit un manifest en què demanen al govern català més inversions per adquirir equipaments dignes de l’educació pública. D’altra banda, també exigeixen que desapareguin els concursos mitjançant els quals es destinen diners públics a les escoles concertades quan superen els 20 alumnes per grup.