El confinament comarcal ha tornat a sacsejar el món de la cultura i en algunes sales hi ha hagut una allau de cancel·lacions. Per això, el sector reclama que les entrades a un espectacle siguin considerades salconduits per als desplaçaments entre comarques.

Des de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) destaquen que més del 60 % dels espectadors a Barcelona provenen de fora de la ciutat. Per aquest motiu, les noves restriccions de mobilitat els han afectat tant pel que fa a cancel·lacions com per l’adquisició d’entrades anticipades, que ha caigut en picat.

Les sales de concerts també han patit les conseqüències. La gerent de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), Carmen Zapata, ha destacat que divendres van estar tot el dia retornant entrades. La queixa s’ha vist reflectida a les xarxes.

En tot cas, la demanda del sector cultural ha estat escoltada pel govern. La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, confia que la cultura sigui una excepció al confinament comarcal en els propers dies. Ponsa defensa que la mesura és “realitzable” i explica que el govern hi està treballant.