Els veïns del Besòs i el Maresme estan en peu de guerra per les molèsties que els generen festivals com el Primavera Sound, que se celebra aquest cap de setmana al Parc del Fòrum. Els que viuen a tocar del recinte asseguren que cada nit han de conviure amb la multitud que s’aplega a la rambla de Prim, just a sota dels seus habitatges, i, segons expliquen, criden i beuen al carrer abans d’entrar al festival. Hi ha qui fins i tot denuncia que una part del públic del Primavera orina al carrer i als portals.

A això s’hi suma la música en directe de l’esdeveniment, que s’allarga fins ben entrada la matinada, i que alguns veïns asseguren que senten des de casa seva. Davant d’aquesta situació, que no és la primera vegada que posen de manifest, hi ha qui ha decidit prendre mesures, com l’Enric Navarro, de l’Associació Zona Fòrum, que divendres va acostar-se fins al Primavera Sound per presentar una queixa formal a l’organització.

Una boca de metro a la plaça de Llevant

El problema més crític són els milers de persones que circulen pel barri cada vegada que hi ha un gran esdeveniment al Fòrum. Bona part del públic arriba i marxa en metro, la sortida del qual és al carrer de Llull amb la rambla de Prim, i no just davant de les portes del recinte, a la plaça de Llevant, com reclamen els veïns. De fet, proposen que s’aixequi la rambla per construir un túnel subterrani que comuniqui la boca de metro al carrer de Llull amb la que proposen que hi hagi a la plaça de Llevant perquè consideren que així el públic arribaria directament al Fòrum.

El benefici dels comerciants

Malgrat les crítiques, no tot són queixes. Els comerciants de la zona, sobretot restauradors, estan entre els més beneficiats per esdeveniments com el Primavera Sound. Durant els dies de festival, les terrasses s’omplen de gom a gom, tot i que aquest 2019 alguns establiments asseguren que és més fluix. És el cas del Bar Estrella, a l’avinguda Diagonal, on un dels cambrers, en Wenbin Sun, explica que el públic comença a arribar cap a les 17 h en lloc de les 12 h, com passava en anys anteriors.

El Primavera Sound és el primer gran festival que marca l’època estival, però encara en vindran més. Destaquen el Beach Festival, el Cruïlla i l’Off Week, tot i que els veïns asseguren que en tot l’any es programen una trentena d’esdeveniments musicals al Parc del Fòrum.