Whatsapp

L’Observatori contra l’Homofòbia proposa habilitar un servei d’atenció a víctimes d’agressions LGTBIfòbiques a través de WhatsApp. L’entitat ha traslladat la mesura a l’Ajuntament i a la Generalitat per poder donar una resposta “còmplice i amable” a les persones que pateixen discriminació per la seva condició sexual o gènere. El servei funcionaria els divendres i dissabtes a la nit i disposaria d’un equip de psicòlegs i advocats de l’OCH per atendre les víctimes.

En un comunicat, l’OCH alerta d’un “brot de violència” cap a les persones LGTBI per part de joves en l’àmbit de l’oci nocturn. Aquesta violència, apunten des de l’entitat, és tant verbal com física i la generen joves, en alguns casos menors d’edat. Aquest 2019 l’entitat ja ha registrat 70 incidències, un 30 % més que l’any anterior.

Després de l’última agressió homòfoba denunciada a Barcelona, aquest 1 de juny, l’Observatori contra l’Homofòbia afirma que “és imprescindible” que el consistori i la conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat abordin el tema aquesta setmana per trobar solucions a l’auge de les agressions.