Una parella de joves ha denunciat una agressió homòfoba al parc de Joan Miró, a la Nova Esquerra de l’Eixample. Els fets van passar a la mitjanit de divendres a dissabte. Les dues víctimes van ser assetjades i agredides per set nois encaputxats, que els van donar empentes i cops de puny. Tots dos han interposat una denúncia als Mossos d’Esquadra i han contactat amb l’Observatori contra l’Homofòbia, que els ofereix atenció psicològica.

betevé ha contactat amb Xavier Martínez, un dels nois agredits. Explica que ell i la seva parella estaven fent temps per sortir de festa en un banc del parc de Joan Miró quan un grup de set nois van apropar-se cap a ells encaputxats i amb la cara tapada. Quan van intentar escapar del lloc, els agressors van agafar-los. “Se’ns van apropar per cada banda tres i quatre nois i ens van acorralar”, narra el Xavier. Diu que un dels agressors va estampar-lo contra una pilona de ferro, fet que va provocar-li un trau al front, i que va rebre atenció mèdica al CAP Manso, on li van fer cinc punts de sutura. La seva parella va rebre un cop de puny per part d’un altre dels agressors.


Segons afirma el Xavier, va sortir a demanar ajuda i un cop va arribar la Guàrdia Urbana els agressors ja havien marxat. Immediatament després dels fets, la parella va denunciar l’agressió a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la plaça d’Espanya.

L’Observatori contra l’Homofòbia ofereix atenció psicològica

Els joves ja han contactat amb l’Observatori contra l’Homofòbia, que els ha ofert acompanyament i atenció psicològica. El president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, ho ha qualificat d'”agressió brutal”. Explica que s’han activat els protocols corresponents i establerts per a aquests casos i insisteix que els episodis de violència contra el col·lectiu LGTBI a Barcelona han incrementat en els últims mesos. Per això, ha insistit a demanar mesures per lluitar-hi. Assegura que “el patró es repeteix”: dues persones gais i joves que són agredides per la seva condició sexual.

De fet, aquest 2019 ja s’han viscut diversos atacs homòfobs a Barcelona. A principis d’any, un jove va ser agredit al metro d’Urquinaona. A més, el centre LGTBI de Sant Antoni va patir destrosses i pintades només una setmana després de la seva inauguració.