Recuperar les places des de la plaça de Castella. És el lema de la festa reivindicativa que ha organitzat aquest divendres Tsunami Veïnal, un moviment coordinat per una trentena d’entitats veïnals de la ciutat i que ja va presentar una llista de reclamacions a l’Ajuntament a l’octubre. A diferència de la manifestació que van protagonitzar el més de novembre, aquesta vegada han organitzat una xocolatada a la plaça de Castella. L’objectiu de la convocatòria és reclamar un entorn “amigable de seguretat i civisme” a la ciutat, que permeti a Barcelona “avançar” en els temes clau i als veïns “recuperar els carrers”.

La cita s’havia convocat fa una setmana, en el darrer dia de campanya electoral, per cercar un altaveu que acostés aquesta crida veïnal als candidats. La pluja ha obligat els veïns a convocar la protesta una setmana després, tot i que ho fan amb la mateixa voluntat d’incidència política a les portes del nou mandat.

En el manifest, els signants de Tsunami Veïnal demanen a les administracions que els escoltin i que la política es converteixi en un “reflex” de les demandes ciutadanes. Així, doncs, des de la plaça de Castella, les entitats han demanat que als carrers s’hi pugui “passejar a qualsevol hora”, independentment de l’edat o ètnia de cadascú.