El Consell Plenari de les Corts ha aprovat aquest dilluns una proposició conjunta de Barcelona en Comú, Trias per Barcelona i Esquerra Republicana per elevar a la Ponència de Nomenclàtor el canvi de nom de gran via de Carles III pel topònim de ronda de les Corts. El PSC, Vox i PP han votat en contra de la proposició.

Amb aquest primer pas, es dona compliment a la petició de la iniciativa ciutadana Retorn als nostres noms, que el 2019 va recollir i presentar al districte de les Corts 2.500 signatures amb aquesta petició. Però en un plenari el març del 2020, la proposta no va prosperar amb els vots en contra de Barcelona pel Canvi, PP, Ciutadans i el PSC.

Recuperar noms perduts

La iniciativa popular Retorn als nostres noms la formen un grup de veïns i historiadors de les Corts que fa anys que treballen amb l’objectiu de recuperar els noms perduts de la toponímia del barri i eliminar tots aquells relacionats amb les dictadures i la Guerra Civil. Durant el consell plenari d’aquest dilluns han defensat aquest canvi de nom perquè “no és polític i no pot ofendre ningú”.

Signatures recollides el 2019 per canviar el nom a ronda de les Corts

Ja s’han fet canvis similars en aquesta línia a la ciutat com per exemple amb la riera de Cassoles anteriorment avinguda del Príncep d’Astúries, o amb la plaça del Cinc d’Oros fins fa poc plaça de Joan Carles I.