Mans d'una persona dependent

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat ha informat aquest diumenge que, des que va entrar en vigor l’estat d’alarma pel coronavirus, s’han produït quatre contagis al Servei d’Assistència Personal, que atén 52 persones amb discapacitat o dependència. Es tracta d’un dels usuaris i de tres treballadors que els han assistit a casa seva. En un comunicat,  l’Ajuntament explica que, des de l’inici de la crisi, s’ha prioritzat la protecció i la seguretat del servei per reduir contagis.

Remarquen que, per garantir contactes segurs, han lliurat equipament de protecció a les persones implicades: unes 3.000 mascaretes, guants, peücs i bates, entre d’altres. D’aquesta manera s’ha garantit a les persones amb discapacitat i en situació de dependència un confinament total als seus domicilis.

Una alternativa a l’atenció a residències

El 2019 es va invertir més d’un milió i mig d’euros perquè 250 treballadors donessin servei a 52 persones amb discapacitat o dependència. Cada usuari va rebre una mitjana de 2.097 hores de servei amb un cost de 36.382 euros per persona i any. Són xifres semblants al cost d’una residència, i per això l’Ajuntament veu aquest servei com una alternativa als equipaments i residències per gent gran, un dels entorns més afectats en aquesta crisi del coronavirus.