Els treballadors de la cooperativa Alencop (dedicada a la recollida de ferralla) han fet un crit d’alerta per la situació que viuen. Diuen que no cobren els salaris des del desembre del 2019, quan l’Ajuntament no va renovar el conveni amb la cooperativa, i que la situació s’ha vist agreujada per la situació creada per la crisi del coronavirus, que els ha impedit fer qualsevol acció.

En un comunicat, els treballadors migrants expliquen que el 30 de març van ser donats de baixa de la Seguretat Social. I això, diuen, fa perillar tant els seus permisos de treball com els pisos on viuen, que eren part del salari. Per tot això, demanen: cobrar els mesos que els deuen (gener, febrer i març), que l’Ajuntament mantingui l’aportació que hi feia i que se’ls asseguri l’estada als pisos fins que puguin cobrar els salaris endarrerits. També reclamen que una altra empresa doni feina als 17 treballadors de la cooperativa.

Alencop és una cooperativa de recollida de ferralla que l’Ajuntament va crear el 2015 per donar una sortida legal i laboral a algunes (primer 10 i després 17) de les persones en situació irregular que vivien en una nau desallotjada del carrer de Puigcerdà, al Poblenou.