El metge investigador de la UOC i la Universitat de Leicester Salvador Macip ha qüestionat l’acord per reobrir les discoteques de Catalunya fins a les tres de la nit. Assegura que Catalunya està en una situació per la pandèmia del coronavirus en què “més que relaxar les mesures s’haurien de mantenir o, fins i tot, incrementar”. Assenyala que no és el mateix cas que Madrid però recorda que “el moviment de persones a la península encara està permès i això ens hauria de fer estar alerta”.

Macip és partidari de “prioritzar les coses que són necessàries, com les escoles i les feines”. Considera que “l’oci hauria d’estar en un segon pla” però rebre un ajut per part del Govern per l’impacte econòmic per la covid-19.

Salvador Macip ha explicat que al Regne Unit estan tancant els bars i restaurants abans i s’estan escurçant les hores d’oci nocturn. Macip ha insistit que “com més s’avança la nit més descontrolada està la gent i menys atenció presta a les mesures de seguretat”.

Macip ha remarcat que el més important ara és “no augmentar més la transmissió del coronavirus”. Assegura que és un moment complicat perquè hi ha les escoles obertes, gent a la feina i una temperatura cada cop més baixa. Assenyala que això “són factors que augmenten més els contagis” i cal “fer el que puguem per compensar-ho”. Tot i així, Macip ha diferenciat un concert a l’aire lliure, en què “el risc és mínim”, d’un bar o una discoteca, “que són un espai tancat amb una ventilació que no és la millor del món”, ha afegit.