L’investigador de la Universitat de Leicester i membre del Consell Científic Assessor, Salvador Macip, considera que és precipitat flexibilitzar les mesures per controlar la pandèmia. El govern de la Generalitat ha de prendre una decisió sobre si manté o no les restriccions vigents i, precisament, aquest dilluns es reuneix la comissió delegada del govern en matèria de covid. En aquests moments, diu, “el millor seria mantenir-les com les tenim una o dues setmanes més”.

On et demanaran el passaport covid a Catalunya a partir d’ara?

Et detallem tots els sectors i els establiments on et demanaran el passaport covid per poder entrar-hi

Sobre la taula, hi ha la possibilitat d’eliminar l’obligatorietat del passaport de la covid per entrar a l’oci nocturn, la restauració, els gimnasos i les residències. De fet, el consell assessor està acabant d’última un informe sobre aquesta qüestió. Macip, però, manté que encara és prematur. “Si recuperem la normalitat massa ràpid, pot ser que la baixada de casos s’allargui més”. Afegeix que “la variant òmicron ha canviat les regles del joc” i que, amb només dues vacunes no està servint per minimitzar els contagis, per tant, creu que s’han d’analitzar “els pros i contres” d’aquesta mesura.

L’oci nocturn, no és el moment

Amb la fi del toc de queda, la patronal de l’oci nocturn ha demanat la reobertura. Un altre dels membres del comissió del consell científic, Robert Güerri, s’ha decantat a favor d’aquesta possibilitat. En aquest sentit, veu “raonable” permetre que aixequin la persiana el 15 de febrer. En canvi, Salvador Macip creu que “el més prudent” seria esperar l’evolució dels indicadors de la pandèmia.