Foto: La Vanguardia

La Unitat de Patrimoni Històric dels Mossos d’Esquadra investiga el robatori de dues obres d’art, suposadament de Salvador Dalí. Tot i que la Fundació Gala – Salvador Dalí ha confirmat que tenia coneixement de l’existència d’aquestes obres i que eren de l’artista empordanès, la policia catalana ha explicat que hi ha una investigació en marxa per esclarir els fets i també per comprovar l’autenticitat de les obres.

Segons ha avançat el diari ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar betevé, el robatori amb força es va produir diumenge a la tarda i els Mossos en van rebre l’avís cap a les 17.15 h. Els fets van passar en un habitatge particular del districte de Sarrià – Sant Gervasi.

La fugida surrealista de Salvador Dalí

Encara que ni la fundació ni la policia han volgut fer una valoració econòmica de les obres robades, la família, segons fonts properes al cas, ha assegurat que cadascuna està valorada en uns 300.000 euros.

‘Les sardanes de la festa major’ i ‘Vi ranci’

Segons ha avançat ‘La Vanguardia’, les obres sostretes són aquests dos dibuixos: ‘Les sardanes de la festa major’ i ‘Vi ranci’. Formaven part d’un grup de quatre il·lustracions fetes el 1922 per un jove Dalí de 18 anys per a una edició de luxe del llibre ‘Les gràcies de l’Empordà’, del polític i escriptor nascut a Barcelona i de pares empordanesos Pere Corominas i que no es va arribar a publicar.