La sisena onada covid ha impactat també en el dia a dia de les escoles bressol municipal. Segons han explicat fonts municipals a betevé, un 19 % de dels grups de la franja 0-3 anys estan confinats. Això vol dir que, si en total hi ha 603 classes, 113 estan tancades per positius. La xifra més alta de tota la pandèmia.

Un rècord de grups tancats que coincideix amb un allau de baixes del col·lectiu d’educadors. Segons l’Institut Municipal d’Educació (IMEB), hi ha un 15 % dels treballadors de baixa, fet que està dificultant el dia a dia dels centres. Per això s’ha activat la borsa de treball per aconseguir incorporar-hi noves substitucions. Fonts municipals també han explicat a betevé que el 71 % de les baixes es cobreixen el primer dia i el 95 %, el segon. Malgrat això, hi ha dificultats per trobar personal educador que facin un terç de la jornada, especialment les hores de després de dinar.

Problemes perquè els infants immunitzats vagin a classe

L’actual situació dificulta en alguns casos, el seguiment normal de l’activitat als centres. Sobretot quan hi ha alumnes immunitzats que poden continuar anant a classe i molts educadors de baixa. És el cas de les filles de la Rosa Suriñach, una mare que ha denunciat la situació de les seves dues filles, que van a una bressol municipal del barri de Sant Antoni. Després de passar la covid, estan immunitzades i la setmana passada, quan van confinar el seu grup volien anar-hi presencialment, però no va ser possible. La seva educadora també havia donat positiu i des del centre els van dir que les nenes no podien anar a escola.

La Rosa denuncia que “s’ha vulnerat el seu dret a l’educació” i lamenta que les nenes no hagin pogut anar a l’aula “per qüestions del desconeixement del protocol o organitzatives però no per un motiu de salut”.

Aclariments i detalls sobre els canvis en el protocol

Després de fer sentir la seva queixa a través de les xarxes socials, finalment les nenes podran tornar a la bressol aquest dimarts. A més, l’Ajuntament ha enviat una circular interna a tots els centres perquè apliquin el protocol i puguin garantir que tots els infants immunitzats puguin continuar anant a classe. Fonts sindicals han explicat a betevé que moltes bressols tenen problemes per interpretar i aplicar correctament el protocol.