La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que en les últimes hores el seu departament havia proposat restriccions més dures per reduir la mobilitat i la interacció social de cara a les festes de Nadal, però que van acabar relaxant-se després del debat en el si del govern de la Generalitat. “Vam aconsellar mesures més restrictives, però els debats es porten en el marc de govern sempre”, ha dit textualment en una compareixença davant dels mitjans.

D’aquesta manera, Vergés ha fet pública la discussió entre les diferents conselleries sobre les mesures que calia aplicar per l’arribada imminent de la tercera onada. Si bé la consellera ha considerat imprescindible la salut pública, també considera “evident” que el conjunt de l’executiu treballi per a un equilibri entre les necessitats sanitàries i l'”emergència social, econòmica i emocional” del territori.

Després de les crítiques de sectors econòmics i també de metges i experts sanitaris i epidemiològics pel retard en l’anunci de les mesures, la consellera Vergés ha assegurat que el govern català ha actuat “quan cal, quan ho demana la situació epidemiològica”. També ha tret pit sobre la contundència d’aquestes restriccions: “Hem pres algunes de les mesures més dures de tot l’Estat”, ha dit.