gent caminant d'esquenes
Foto: Mariona Gil

Les dades de la covid a Barcelona continuen baixant i arriben a nivells que feia més d’un any que no es registraven. Tot i que les dades del cap de setmana encara són provisionals, del 20 al 26 de setembre es van notificar 408 positius a Barcelona, una reducció del 33 % respecte a la setmana anterior. Es tracta de la xifra més baixa dels últims 15 mesos. Concretament, no hi havia un registre setmanal tan mínim des de l’última setmana de juny del 2020, quan els ciutadans havien acabat el confinament domiciliari.

Cal tenir en compte, però, que el dia festiu de la Mercè la setmana passada pot haver influït en els resultats a la baixa, com passa habitualment amb les dades del cap de setmana. Tot i això, fa 11 setmanes que els contagis disminueixen i en fa quatre que estan per sota del miler.

Durant aquest setembre cada dia s’han confirmat 80 positius de mitjana. Aquesta xifra és gairebé quatre vegades menor que els casos diaris notificats durant el mes d’agost, 300. Els registres són tan baixos que nou barris es van declarar lliures de coronavirus amb zero contagis del 20 al 26 de setembre.

450 ingressats per covid als hospitals

Catalunya segueix una evolució optimista com la de Barcelona i també fa dos mesos i mig que els positius per coronavirus disminueixen. La pressió hospitalària s’apropa a xifres del mes de juny, quan la corba encara no havia enfilat la cinquena onada. És el cas de les persones hospitalitzades. Segons les dades més recents del Departament de Salut, hi ha 450 ingressats. Fa cinc dies que el balanç ha baixat del llindar dels 500. L’última vegada que el nombre d’hospitalitzats va ser similar era 29 de juny.