L’exconseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull va sortir aquest dissabte passat de la presó de Lledoners -on està reclòs des del juliol de l’any passat– per visitar el seu fill de sis anys, que estava ingressat a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

El nen va caure a terra i va rebre una forta commoció al cap dissabte al matí durant un vis a vis familiar amb el seu pare i va perdre el coneixement. Els serveis mèdics el van haver d’evacuar d’urgència en ambulància. En despertar-se, el fill de Rull va passar unes hores desorientat, sense reconèixer els seus familiars, però finalment els facultatius li van donar l’alta i va passar la nit de Reis a casa seva.

Serveis Penitenciaris va atorgar un permís extraordinari d’urgència a Rull, que va ser traslladat sota custòdia policial al centre mèdic on estava ingressat el seu fill. Abans d’autoritzar el permís, però, Serveis Penitenciaris es va adreçar al jutjat de guàrdia de Manresa, que va recordar que l’article 161.4 del Reglament penitenciari preveu la concessió d’aquest tipus de permís extraordinari d’urgència per part de Serveis Penitenciaris. Rull va estar dues hores fora de la presó. El permís el va rebre a les cinc de la tarda i va sortir sota custòdia a les 17.18 h. Hi va tornar a ingressar a les 19.20 h.

La Generalitat assegura que es va actuar d’acord amb la norma prevista, com s’hauria fet en qualsevol cas similar.