Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn ja són a Catalunya, després de mesos a la presó d’Estremera. Aquest dimecres, cap a la una del migdia, han ingressat al Centre Penitenciari de Lledoners, al Bages, com van fer-ho la setmana passada Junqueras, Romeva, Cuixart i Sànchez. Bassa i Forcadell també fa una setmana que són a Puig de les Basses, a Figueres.

El periple per arribar fins aquí ha estat llarg. Dilluns al vespre es van concentrar a la presó de Valdemoro, d’on aquest dimarts al matí van sortir cap a la de Zuera (Saragossa). Allà han passat la nit abans de reprendre el camí cap a Catalunya, on han arribat a mig matí. Durant tot el trasllat han viatjat sota la custòdia de la Guàrdia Civil, però un cop a Brians 2 han passat a mans dels Mossos d’Esquadra, que han culminat el trajecte fins al centre penitenciari de Lledoners.

Tots tres polítics van publicar el mateix tuit en el moment de la sortida, en què agraeixen el tracte als funcionaris i presos d’Estremera.

Comparteixen mòdul amb Junqueras, Romeva, Cuixart i Sànchez

Un cop a la presó de Sant Joan de Vilatorrada, al Bages, han passat els tràmits administratius i mèdics pertinents i després se’ls ha ubicat a la nova cel·la, en el mateix mòdul on són Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

L’ANC i Òmnium Cultural han convocat aquest dimecres al vespre una concentració a Lledoners, coincidint amb l’arribada dels tres darrers presos independentistes. Desenes de persones s’han reunit als afores del centre penitenciari, entre els quals hi ha hagut també representants dels partits sobiranistes. A aquestes mobilitzacions hi sumaran la manifestació de dissabte, 14 de juliol, que estan organitzant per reclamar l’alliberament dels presos.

Un grup de persones concentrades a les portes de la presó de Lledoners, al Bages