L’artista barceloní Roc Blackblock ha pintat un mural de grans dimensions a unes naus antigues del recinte de Can Batlló, a la Gran Via de Barcelona en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat. Amb el missatge “menys avions, més vida”, l’artista urbà ha creat una obra efímera de 10 metres de llarg per 20 d’ample per fer una crida a la manifestació contra l’ampliació de l’aeroport de diumenge.

En lluita pel clima

Roc Blackblock ha plasmat en el mural un blauet, un ocell del delta del Llobregat, que simbolitza la conservació de la natura. L’artista ha volgut alertar de l’impacte que podria tenir l’ampliació de l’aeroport en l’espai protegit de la Ricarda amb el lema “En lluita pel clima, la salut i la vida”. Al mural també s’hi representa un avió que bombardeja símbols de l’euro.

Reflexionar sobre el model de creixement

L’artista, a través de l’obra, vol fer reflexionar sobre el model econòmic de la ciutat: “Actualment ens porta cap a un abisme” i creu que s’ha de reconduir cap a un altre model. Es tracta d’una obra feta amb la col·laboració de la plataforma contra l’ampliació de l’aeroport, en què també hi han participat altres entitats com la cooperativa d’arquitectes Lacol.

El febrer passat, Roc Blackblock va protagonitzar una polèmica per un mural que va pintar amb les cares del rei emèrit, Franco i Felip VI al Parc de les Tres Xemeneies de Barcelona.