ampliacio aeroport barcelona

La manifestació contra l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat vol reunir aquest diumenge, 19 de setembre, entitats ecologistes, socials i veïnals. La concentració està convocada a les 12 h al carrer de Tarragona, concretament en el tram que va de plaça d’Espanya a plaça dels Països Catalans, on està previst que arribin columnes de gent d’arreu de Catalunya.

manifestació contra ampliació aeroport

La protesta es manté tot i la suspensió de l’ampliació de l’aeroport

La decisió del Govern espanyol d’aturar el projecte per convertir l’aeroport de Barcelona en un gran hub internacional no ha frenat la protesta. Segons ha expressat la portaveu de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire, Maria Garcia, la concentració “continua totalment el vigor”.

En la mateixa línia, les entitats organitzadores de la protesta agrupades sota el lema d'”ampliacions, no” fan una crida a la ciutadania per sortir al carrer amb la intenció de reivindicar “la paralització indefinida de qualsevol ampliació d’infraestructures aeroportuàries.

Recorregut de la manifestació, amb tres grans blocs

La manifestació contra l’ampliació de l’aeroport s’ha convocat al carrer de Tarragona i s’estructurarà en tres grans blocs. El primer, el més proper a la plaça dels països Catalans, es dedicarà a la justícia climàtica i la defensa ambiental. El segon, se situarà entre els carrers de València i Aragó, i reivindicarà les vides dignes. Finalment el tercer serà el més proper a la plaça d’Espanya i reclamarà la defensa del territori.

Columnes de diferents punts de Catalunya

La protesta pretén crear diverses columnes procedents de diversos punts de Catalunya. Una de les més destacades serà la que sortirà del delta del Llobregat, cap a on també es dirigiran altres columnes des del Maresme, del Vallès Oriental, el Vallès Occidental, Osona i les comarques de Girona i Tarragona.

A Barcelona, també s’han convocat diverses columnes als diferents districtes de la ciutat.