Mossos d'Esquadra patrullen al Port Olímpic

Els problemes d’inseguretat a Barcelona han centrat aquest dimecres l’atenció de la BBC, el mitjà informatiu més important del Regne Unit: “L’onada criminal de Barcelona taca el boom turístic”, titula. L’article, firmat pel corresponsal a Espanya Guy Hedgecoe, repassa els últims robatoris amb violència que han tingut lloc a la ciutat, sobretot amb víctimes turistes.

Entre els casos explicats hi ha el de l’ambaixador de l’Afganistan, que diumenge va patir l’atac d’un grup de joves per sostreure-li un rellotge de luxe a la via Laietana i el d’un turista alemany, que va requerir ingrés hospitalari després d’un altre robatori amb violència, pocs dies abans. Per tot això, el mitjà britànic avisa que “els incidents han portat mala publicitat a una ciutat estimada pel sol, les platges, els bars i els monuments”.

Més enllà dels casos, l’article posa dades sobre la taula i destaca que els delictes amb violència han crescut un 31 % durant el primer semestre de l’any. També recorda que el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha parlat obertament de “crisi de seguretat” i explica la brega política suscitada per la percepció d’inseguretat.

Els alemanys, també en alerta

Els problemes d’inseguretat a Barcelona no només han cridat l’atenció dels britànics, sinó que altres mitjans alemanys han publicat articles i reportatges en què retraten els alts índexs criminals a la ciutat i els problemes de seguretat.

El diari Frankfurter Allgemeine va publicar aquest dimarts un article titulat “Ciutat dels lladres”, amb frases tan contundents com la següent: “Només en una setmana, cent robatoris violents al nucli antic de la ciutat: Barcelona s’enfonsa en la delinqüència al carrer”.

En la mateixa línia, la revista Der Spiegel també va publicar el mateix dia el reportatge “Barcelona es converteix en la ciutat del crim”. El text exposa els últims robatoris amb violència patits per turistes a la ciutat, com el cas d’una alta funcionària de Corea del Sud, que va morir arran d’un cop al cap després d’un robatori amb violència a finals de juny.