La plataforma Sant Antoni Vigila ha denunciat una onada de robatoris en més d’una vintena de finques del barri. L’autor —o autors— dels fets sostreu els poms i ornaments de les porteries per després, suposadament, revendre’ls com a ferralla. Les comunitats de veïns han de decidir si denuncien els fets perquè les assegurances els cobreixin la reparació (un joc de poms costa fins a 300 €).

Els Mossos d’Esquadra han confirmat a betevé que han rebut 15 denúncies (12 al districte de l’Eixample i tres al districte de Sants-Montjuïc) i que ja tenen oberta una investigació. Estan mirant d’aconseguir imatges de càmeres de videovigilància per trobar el responsable dels robatoris.

Veïns de Sant Antoni han explicat que els fets van ocórrer la nit del 24 al 25 de febrer i la nit del 29 de febrer a l’1 de març. A més, asseguren que l’autor dels fets utilitza sempre el mateix “modus operandi”: de nit i coincidint amb la recollida de trastos vells. Precisament, Sant Antoni ja va ser víctima d’una onada de robatoris a l’estiu.

Més robatoris, al Poblenou

Malgrat que totes les denúncies rebudes pels Mossos es concentren a l’entorn de Sant Antoni, veïns del Poblenou (Sant Martí) han alertat que els darrers dies també han patit robatoris en porteries. Al carrer de Lope de Vega hi ha portals en què es pot veure com s’han arrencat ornaments de llautó.