El sindicat CGT ha denunciat aquest dimarts que “només durant la setmana passada TMB va suprimir més de 80 autobusos en diferents línies”. Acusa la direcció de l’empresa de provocar aquesta situació per “falta de previsió” i per no tenir en compte “la possibilitat d’augment del passatge degut a la posada en marxa de la zona de baixes emissions”.

Juan Ramiro, delegat sindical de la CGT, assegura que hi ha una sobrecàrrega de treball a la plantilla i això fa augmentar el nombre de baixes. Per això demanen que es corregeixi aquesta situació passant a jornada completa “la plantilla que actualment està contractada a temps parcial i que només treballa durant el cap de setmana”. El sindicat també critica que TMB segueix sense complir la sentència del TSJC que l’obliga a “suprimir les 33.116 hores il·legals de rebaix sindical que té pactades amb UGT i CCOO”, i que suposaria “tenir 20 conductors més treballant”.

D’altra banda, fonts de TMB asseguren que “la xarxa d’autobusos està donant un servei adequat a les necessitats de la ciutadania”, amb un “grau de compliment de l’oferta programada superior al 98 %.