Vacunació de covid-19

A partir d’aquest dimarts s’ha obert la possibilitat de vacunar-se sense cita prèvia, i entre les 16 i les 20 hores, en punts de vacunació distribuïts arreu de Catalunya. Una opció dirigida només a persones que s’hagin de posar primeres dosis.

A les persones que se’ls vacuni sense cita se’ls administrarà el fàrmac de Pfizer o el de Moderna, tot i que la majoria seran de la primera. Segons Salut, els punts s’aniran actualitzant en funció de la disponibilitat de dosis i cites. A Barcelona, d’entrada, seran la Fira de Barcelona, la Maquinista i Sant Pau.

Tot i això, però, i per ajudar al bon funcionament i organització dels punts de vacunació, es recomana demanar la cita prèvia per internet. L’objectiu és facilitar que la tornada després de vacances a les escoles, centres de formació i universitats,  així com als llocs de treball el mes de setembre sigui més segura. Sobretot, tenint en compte l’impacte de la variant delta, que és molt més transmissible.

La vacunació sense cita està exclusivament dirigida a primeres dosis de les franges d’edat obertes. És a dir, a les persones a partir dels 12 anys que encara no tenen cap dosi administrada.

Així, s’espera evitar haver de fer quarantenes i aïllaments ja que, tenint en compte el temps d’espera entre les dues dosis, “si s’inicia ara, al setembre la vacuna ja haurà fet el seu efecte per protegir-nos abans començament del curs o de la tornada a la feina”, ha explicat Carmen Cabezas, la secretària de Salut Pública. “El millor moment és ara”, reitera.