Open Arms

L’exministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, serà jutjat pel cas d’Open Arms. Se l’acusa d’un delicte de segrest de persones per haver deixat el vaixell bloquejat a la mar durant una vintena de dies amb més de 130 migrants rescatats l’agost del 2019 per l’ONG catalana.

Així ho ha decidit aquest dissabte el jutge del Tribunal de Palermo, a Sicília, després que des de la fiscalia demanessin processar-lo. La defensa de Salvini ha al·legat que va ser una decisió que va prendre tot el Govern italià i no només el líder del partit d’ultradreta la Lliga.

De fet, en conèixer la notícia, Salvini s’ha declarat innocent de les acusacions. “De veritat vaig a judici per això? Per defensar el meu país? Hi aniré amb el cap ben alt. Itàlia primer. Sempre”, ha dit l’exministre italià a través d’un tuit.

Open Arms i l’Ajuntament celebren la decisió de la justícia italiana

Des d’Open Arms han aplaudit el dictamen, que per a ells és una victòria judicial. “Estem feliços per totes les persones que vam rescatar en aquella missió i per totes les persones vulnerables salvades fins ara al mar de la vergonya”, han sentenciat des de l’ONG a Twitter.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha fet un tuit en què ha celebrat la decisió de la justícia italiana i ha recordat que l’Ajuntament està personat a la causa per reclamar a Salvini els danys patrimonials causats pel bloqueig del vaixell, amb el consegüent augment de costos i l’alentiment de la missió i activitat objecte de finançament municipal. També s’ha presentat pels eventuals danys als valors i a la imatge de Barcelona, per “les diferents acusacions falses” que el consistori diu que va fer Salvini durant el bloqueig del vaixell.