L’Open Arms ha desembarcat 27 dels 29 menors no acompanyats que hi havia a bord després que Matteo Salvini ho hagi autoritzat a primera hora de la tarda tot i haver assegurat que ho feia en contra de la seva voluntat. La Guàrdia Costanera italiana n’ha fet el trasllat i les autoritats portuàries italianes ja estan a punt per rebre’ls. A bord de l’embarcació en queden dos que van acompanyats d’adults.

Després de 16 dies al Mediterrani, el vaixell Open Arms encara està en espera de poder desembarcar la resta de migrants. Des de l’ONG han denunciat que “estan en una situació de necessitat i ja no poden garantir la seguretat a bord” i han recordat que s’han hagut de fer sis evacuacions mèdiques urgents.

En un vídeo publicat a Twitter, el director de l’ONG, Òscar Camps, s’ha dirigit al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez i li ha etzibat que “és injustificable” el que viuen com a ciutadans espanyols a bord del vaixell: “Som ciutadans espanyols, víctimes d’un segrest, i no pirates somalis”. Camps ha criticat que un govern europeu que té una resolució judicial sobre la taula que l’obliga a evacuar totes aquestes persones per rebre assistència sanitària els tingui retinguts contra la seva voluntat.

L’activista afegeix que la situació a la coberta del vaixell és molt crítica: s’hi produeixen baralles “constants” i la tensió s’ha fet “insostenible”.