Et mirem als ulls és un programa integral per a nens i nenes de la ciutat que necessiten revisions visuals gratuïtes. Enguany celebra la segona edició. La iniciativa és de la Fundació Ètnia i hi col·laboren Vision for Life, d’Elssior, i la Universitat Politècnica de Barcelona.

L’objectiu del programa és, d’una banda, tractar la cura de la salut visual de tots aquells menors en situacions de vulnerabilitat i, de l’altra, proporcionar-los les ulleres que necessiten de forma gratuïta. Per aconseguir-ho, optometristes voluntaris i estudiants de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa de la UPC realitzen revisions visuals als infants després de classe. En cas que calgui, el programa els facilita la possibilitat de graduar-los les ulleres i la xarxa d’òptiques solidàries que participen en el projecte els les donen.

Durant aquests dos anys han donat 550 ulleres i han constatat que el 31 % dels menors no s’havien revisat mai la vista. La mitjana d’edat dels infants atesos és de nou anys.

Segons els organitzadors, és un programa singular a tot l’estat perquè integra la cura i la salut visual dels infants en risc d’exclusió social a Barcelona i, per tant, té un gran valor social, però també sanitari.