El conseller d’Educació Josep Gonzàlez-Cambray afirma que l’avançament del curs escolar és una decisió que “prenen convençuts” des del Departament perquè aportarà beneficis per als alumnes i les famílies i ha assegurat que “no afecta els drets dels docents”. Per tot plegat, Cambray ha rebutjat aquest divendres retirar l’avançament del calendari i ha volgut animar els sindicats a aportar idees que millorin la proposta, apostant pel “diàleg i més diàleg”.

En declaracions als periodistes, ha censurat que delegats d’Ustec·Stes, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc·Sps i la UGT hagin passat la nit a les dependències del departament, i ho ha titllat d'”ocupació molt poc justificada i molt poc raonable”. Cambray ha descartat dimitir, com li demanen les organitzacions. El conseller ha comparegut després de la reunió que ha mantingut aquest divendres matí amb els sindicats d’educació i que ha acabat sense acord.

El conseller ha explicat que durant la reunió, els sindicats s’han mostrat inamovibles i que han traslladat al Departament que “o retiren l’avançament del curs o no volen parlar de res més”. Cambray ha estès la mà a tota la comunitat educativa, amb qui està disposat a mantenir “el diàleg sempre”, però creu que aquesta mesura no afecta els drets drets laborals dels docents”. Insisteix que “els mestres faran les mateixes hores de classe i aniran els mateixos dies a l’escola“. De fet, assegura que moltes direccions de centres escolars s’hi han mostrat favorables.

Vacances “massa llargues per als estudiants”

El conseller d’Educació ha explicat que el debat sobre l’avançament del curs ve de lluny i que està avalat per diversos informes del Consell Escolar de Catalunya, que constaten que els alumnes “tenen vacances d’estiu massa llargues”. Això perjudica especialment els infants i joves més vulnerables. Referma que avançar el calendari suposarà “menys desconnexió” i una major conciliació per a les famílies.