112 dies després d’haver tancat, el Parc d’Atraccions del Tibidabo ha reobert les portes de nou.  Una obertura molt esperada pels barcelonins. El primer dia, ha estat tot un èxit. En alguns moments el parc ha hagut de tancar els accessos per no sobrepassar el seu aforament màxim, que ara és de 1.600 persones.  A les 12.00 h,  només obrir, ja hi havia 1.200 persones.

Per evitar possibles contagis de covid-19, el parc ha implementat una sèrie de mesures sanitàries, i s’ha limitat l’aforament a un terç de la capacitat del recinte. Aquesta limitació afecta tot el recinte,  tant en la part de pagament com en la gratuïta, i també les atraccions i els punts de restauració. Aquesta és només una de les mesures de seguretat que s’han començat a implementar. Dins del parc és obligatori portar mascareta, excepte per als infants menors de sis anys. També es demana que en tot moment es mantinguin les distàncies de seguretat i que tothom que hi accedeixi faci regularment una bona higiene de mans. Per això, des del Parc d’Atraccions del Tibidabo han col·locat diversos dispensadors de gel hidroalcohòlic. A més, s’han extremat la neteja i la desinfecció de tots els espais, atraccions i serveis.

Aposta per les atraccions a l’aire lliure

Una altra mesura ha estat no reobrir aquelles atraccions que es troben en espais tancats, com per exemple, l’Hotel Krüeger. El parc ha decidit, en canvi, potenciar aquelles que estan a l’aire lliure, ja que hi ha menys risc de contagi. Malgrat tot, restaran obertes un 70 % de les atraccions.

A més, s’han incrementat els espectacles a l’aire lliure. A la plaça del Jardí, tots els caps de setmana s’hi farà l’espectacle ‘Tornen les Mascotes al Tibidabo’ amb una nova coreografia. Mentre que a la plaça dels Somnis, cada dia, el Dr. Fly oferirà el seu espectacle de màgia. La mateixa plaça serà escenari de l’espectacle dels Tibipowers, uns inventors esbojarrats que faran de les seves per omplir el dipòsit del “combustible ecològic del Tibidabo”.

Nous horaris

Durant els mesos de juliol i agost, el Tibidabo obrirà les portes de dimecres a diumenge a les 12 h. L’hora de tancament dependrà de si és un dia entre setmana, a les 21 h, o de si és cap de setmana, a les 22 h. Per la seva banda, l’Àrea Panoràmica, l’espai de lliure accés, obrirà cada dia a partir de les 11 h i, aquells dies que el Parc no estigui obert, s’hi podrà passejar i gaudir de les atraccions més emblemàtiques fins a les 19 h.

Nova aplicació

El Tibidabo, a més, estrena una nova aplicació per a mòbil a través de la qual els visitants podran mantenir-se informats en tot moment de què passa el parc. A més, servirà per agilitzar el procés de compra en línia d’entrades i informar sobre les mesures relacionades amb la situació sanitària actual. També serveix per consultar el temps d’espera de les atraccions i l’agenda dels espectacles.

Es reprenen les obres del funicular

El passat mes de maig es van reprendre els treballs de renovació del nou funicular, que van quedar aturats en el moment en què s’havia d’iniciar l’excavació de la plataforma de la via. A banda de l’excavació, en aquesta primera fase de la represa, es realitzarà també la instal·lació dels equips electromecànics i la remodelació de les estacions per tal que siguin més funcionals, confortables, segures i accessibles.