Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc persones que formaven part d’un grup organitzat de distribució de drogues al barri Gòtic. En el desmantellament, que es va fer el 21 de maig, es van confiscar 755 pastilles d’èxtasi, haixix, marihuana, heroïna i 2.400 potenciadors sexuals. Els detinguts van passar a disposició judicial i dos d’ells van ingressar a presó.

Un grup altament organitzat

Es tracta d’un grup de llauners que captaven turistes als carrers del centre de Barcelona per vendre’ls cocaïna, haixix i heroïna. Els detinguts tenien dos pisos: un que funcionava de magatzem i un altre des d’on distribuïen les substàncies estupefaents. Aquest és precisament el punt del barri Gòtic on va saltar l’alarma. Diversos veïns van alertar la policia catalana que l’immoble era un formiguer de persones, sobretot turistes, que pujaven i baixaven després d’adquirir les drogues. En aquest moment, el propietari de l’immoble va denunciar l’ocupació del pis i els ocupants es van traslladar a l’habitatge on tenien el magatzem, des d’on van activar un nou punt de venda.

Operatiu dels Mossos d'Esquadra

S’organitzaven en tres línies nivells: per una banda, hi havia els responsables dels pisos, que dirigien els captadors de turistes perquè consumissin drogues i, paral·lelament, també tenien controladors a peu de carrer per alertar de la possible presència policial al voltant dels habitatges.