Presó de Lledoners

La direcció de la presó de Lledoners canviarà a partir de l’1 de juliol. Paula Montero abandonarà el càrrec després de tres anys i la rellevarà Susana Gracia. L’anunci del relleu arriba el mateix dia que el Tribunal Suprem ha donat llum verda al trasllat dels presos independentistes a Catalunya. Per tant, continuaran en presó preventiva però prop de casa seva en espera de la sentència.

Susana Gracia és llicenciada en Geografia i Història i té una llarga trajectòria en centres penitenciaris. Va ser cap de programes d’educació social a la presó de Quatre Camins entre el 2015 i el 2017. També ha encapçalat la coordinació de tots els programes de rehabilitació de Lledoners.

Paula Montero abandona la direcció del centre penitenciari després de tres anys en el càrrec. Ara s’incorporarà als serveis centrals de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. Des d’aquí vol impulsar el Pla estratègic de l’execució penal d’adults i consolidar la recent reestructuració de la Direcció General de Serveis Penitenciaris.