Preocupació entre els veïns i comerciants del Raval pels fets delictius de les darreres setmanes, especialment per l’apunyalament de dimecres al carrer de Joaquín Costa. Recordem que un home va resultar ferit de gravetat quan un altre va intentar robar-li el telèfon mòbil. La ràpida actuació dels comerciants, que van alertar de la situació amb el sistema de xiulets que fan servir en casos com aquest, va ser clau per poder atendre la víctima.

L‘associació de comerciants de Ponent i Rodalies i l’Eix Comercial Raval, han llegit aquest divendres un manifest, just davant de la botiga on es van produir els fets,  per demanar un augment de patrulles a peu de Mossos d’Esquadra i també de Guàrdia Urbana.  Creuen que és necessari elaborar un pla especial de seguretat per a la zona. També denuncien les retallades en polítiques socials públiques adreçades a les persones amb problemes psiquiàtrics o addiccions. Per tot plegat, demanen a l‘Ajuntament i la Generalitat que els convoqui a una reunió abans del 30 de juny.

En el manifest han recordat “la riquesa comercial del barri” i afegeixen que “no estan disposats a perdre-la per la manca d’inversions en polítiques socials i de seguretat”. Jordi Bordas, tècnic de l’Eix Comercial Raval, ha explicat el sistema de xiulets que fan servir per alertar de situacions d’emergència. “En cas que algú senti una amenaça o senti una agressió, xiula, i llavors tots els comerços del costat i veïns xiulen. Això té un efecte dissuasiu”. Ara exigeix que “de la mateixa manera que nosaltres abans d’establir aquest sistema vam parlar amb Mossos, ara demanem també que els cossos policials i la resta d’administracions públiques ens facin aquesta contraprestació”.