Classe d'una escola

Després de les reiterades queixes del professorat i els sindicats de l’ensenyament pels problemes per posar les notes que està generant el col·lapse de l’aplicació Esfer@, el Departament d’Educació ha reaccionat i ha anunciat que no descarta emprendre accions legals contra els responsables tecnològics pels “danys i perjudicis, tant als professionals com a les famílies i al conjunt del sistema”.

El 95 % de les notes ja estan al sistema

Coincidint amb el darrer dia de curs escolar, han emès un comunicat en què asseguren que seguiran “exigint poder finalitzar de manera immediata al 100 % tot el procés d’avaluació i matriculació”. Quan es completi el procés, el Departament estudiarà quines mesures legals poden prendre per depurar responsabilitats. De moment, asseguren que aquest divendres al matí ja s’ha pogut introduir la pràctica totalitat de qualificacions –20 milions de notes-, el que representa un 95 % del total.

Demana disculpes als centres

Educació reitera el “seu profund malestar” per les continues errades i demana disculpes a tots els centres educatius públics, perquè l’eina “ha estat donant reiterats problemes de funcionament”, com la lentitud o talls que han dificultat enormement la feina dels professionals, en uns dies d’activitat intensa perquè es concentra la tasca d’avaluar tot el curs escolar.

També agraeixen la col·laboració, malgrat “la comprensible indignació” del personal de les escoles, davant d’uns “fets injustificables”.

Segons el Departament, quan es van detectar els primers problemes, van informar-ne als centres, però també van activar un comitè de crisi amb l’empresa proveïdora, que recentment va guanyar el concurs per mantenir el programa informàtic.