Aquest dilluns s’ha presentat la vint-i-tresena edició del Saló del Manga. Des de l’1 i fins al 5 de novembre, els seguidors del gènere tindran cinc dies dedicats a la robòtica i a la commemoració dels cent anys de l’animació japonesa i de l’estrena en català i castellà de la sèrie ‘Bola de drac’.

A més d’augmentar en dies, cinc en comptes de quatre, el Saló del Manga augmenta els metres quadrats dedicats a les activitats i n’arriba als setanta-cinc mil, cinc mil més que en la passada edició. Creix també el nombre d’expositors, dos-cents sis en total, i la mida de la carpa per acollir els actes de la programació.

En aquesta edició es destinarà un espai perquè el públic interactuï directament amb els robots amb l’objectiu d’aconseguir dibuixos i petites  peces musicals que no estaran programades sinó que es crearan “in situ” pels participants.

Les efemèrides més destacades del 2017 i a les quals el Saló del Manga dedicarà especial atenció seran els cent anys de l’animació japonesa, que comportarà una retrospectiva, i els vint-i-cinc anys de l’edició en català i castellà de la sèrie ‘Bola de drac’.

A més de mirar al món dels robots, es pensa en gastronomia i s’ha triat l’arròs com a element determinant de la cultura japonesa. Tallers i presentacions culinàries, seran alguns més dels ingredients d’aquest saló, farcit a més, de demostracions d’arts marcials o de youtubers.

Fa tres setmanes que les entrades de venda anticipada estan exhaurides, i les de dimecres, el dia inaugural, estan a punt d’esgotar-se també. El lloc web per aconseguir-les és www.ficomic.com.