Unes 300 persones s’han manifestat al barri de Sant Gervasi – Galvany per rebutjar les agressions que un grup d’ultres van provocar aquest divendres en una manifestació per la unitat d’Espanya. La protesta, seguida de prop per diverses dotacions dels antidisturbis dels Mossos d’Esquadra, ha estat convocada per grups llibertaris amb el suport de la CUP.

La mobilització, organitzada per l’Assemblea Llibertària l’Oca de Gràcia amb el lema “Cap agressió sense resposta! Juntes destruïm el feixisme!”, ha començat a la cruïlla entre els carrers de Mandri i la ronda del General Mitre, un dels punts de trobada dels manifestants unionistes i on els darrers dies s’han produït algunes concentracions d’ultres.

La protesta antifeixista ha recorregut diversos carrers de Sant Gervasi – Galvany encapçalada per una pancarta amb els lemes “Ens apallissen, ens apunyalen. Ens defensem”. Els manifestants han tallat la ronda de General Mitre durant uns minuts i han pintat lemes “Fora nazis” en algunes les voreres.

La mobilització ha coincidit al carrer de Ganduxer amb una cinquantena de manifestants unionistes, alguns d’ultradreta, que han sortit com a resposta a la protesta antifeixista i han cridat lemes com “Catalunya és Espanya”.  En aquest punt és on els Mossos d’Esquadra han hagut d’aturar la marxa i han desplegat un fort dispositiu per separar els dos grups.

Un grup d’ultradreta respon a la manifestació antifeixista i és separat pels @mossos @btvnoticies pic.twitter.com/LQDU2EIv1D

Durant la protesta espanyolista es van produir agressions als estudis de Catalunya Ràdio, on un grup d’un centenar de persones va intentar entrar violentament als estudis de l’emissora i van trencar alguns vidres; es va agredir i coaccionar un equip de periodistes de betevé i també es van amenaçar membres de la institució cultural del CIC.