STEAM
Institut Angeleta Ferrer al carrer de la Marina 195

(ACN / Redacció ) 36 centres educatius de Barcelona se sotmeten aquests dies a obres de reforma, ampliació o millora de les instal·lacions. Aprofitant l’aturada lectiva de les vacances de Nadal, l’Ajuntament i la Generalitat posen en marxa diverses actuacions amb un pressupost de 9,7 M €, 7,8 dels quals els aporta el consistori i 1,8 els posa el Departament d’Educació.

L’Ajuntament de Barcelona destaca que els equipaments educatius de la ciutat estan “en constant evolució” per adaptar-se als canvis dels projectes pedagògics i per superar l’envelliment de les instal·lacions. Totes les actuacions, assenyala el consistori, formen part d’una estratègia global basada en vuit plans específics. Aquests plans se centren a millorar el color i la incidència de la llum als centres, les cuines i menjadors, el mobiliari, el confort tèrmic, les infraestructures TIC, els patis, els espais interiors i la imatge exterior.

Les 36 reformes i millores, en detall

  • Pintura (vuit centres): Escola Baloo, Escola Calderón de la Barca, Escola la Palmera, Escola la Pau, Escola Parc de Guinardó, Escola Pau Casals, Escola Poble Nou i Escola Turó Blau. La inversió ha estat de 814.975,43 €.
  • Façanes (dos centres): Escola Elisenda de Moncada i Escola Pràctiques, amb una inversió de 884.012,79 €.
  • Reformes cuines, office i rebost (quatre centres): Institut Moisès Broggi, Escola Marinada, Escola Bogatell, Escola Bosc de Montjuïc,  amb una inversió de 1.119.257,74 €.
  • Lavabos, vestidors i gimnàs (vuit centres): Escola Gayarre, Escola Itaca, Escola la Farigola de Vallcarca, Escola Pere Vila, Escola Pere IV, Escola Ramon Casas, Escola Santiago Rusiñol, Escola SEAT, amb una inversió de 1.583.012,01 €.
  • Calderes i millores tèrmiques (quatre centres): Institut Caterina Albert, Escola la Palmera, Institut Milà i Fontanals, i Institut Vall d’Hebron, amb inversió de 449.063,71 €.
  • Cobertes i fotovoltaiques (sis centres): Escola Ferran Sunyer, Escola Ferrer i Guàrdia, Escola Joan Miró, Escola la Farigola del Clot, Escola Timbaler del Bruc i Escola Reina Violant, amb una inversió de 987.747,65 €.
  • Millores funcionals (quatre centres): Institut Tecnològic de Barcelona, Escola Gaia, Escola Can Clos i l’EMAV, amb una inversió ha estat de 904.483,18 €.

Continuen les obres del nou Institut Angeleta Ferrer i l’Escola Auditori

Durant les vacances de Nadal també segueixen les obres en els centres de nova construcció: l’Institut Angeleta Ferrer, amb una previsió de finalització de l’obra de a finals del primer trimestre del 2022, i l’Escola Auditori, en què s’està treballant en el solar per a la nova seu del centre. Aquestes dues obres suposen una inversió de 3.530.048 € i de 100.000 € respectivament a càrrec del Departament, i es van desenvolupant durant tot l’any.