horari i on veure cavalcada reis 2022 a Barcelona

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, creu que les cavalcades dels Reis d’Orient s’han de poder fer amb certa normalitat mentre es mantinguin un seguit de mesures preventives. “Si no canvia dràsticament la situació, es poden dur a terme”, ha assegurat a Catalunya Ràdio. Demana a la població que no s’amuntegui, que porti la mascareta posada, que no socialitzi excessivament i que després de passar els Reis vagi cap a casa seva. Trilla entén que en casos com el de Barcelona la situació pot ser “una mica més complexa”, però tampoc no creu que s’hagin de prohibir.

Test d’automostra a casa per descongestionar els CAP

Trilla també creu que és una “bona mesura” que Salut hagi decidit donar per vàlids els positius dels tests d’automostra, sense que calgui la confirmació del CAP. Considera que ajuda a alleugeri la feina dels centres d’atenció primària que no és estrictament mèdica, en un moment de molts contagis i molta pressió assistencial. A més recorda que una de les recomanacions que va fer el Comitè Científic Assessor de la Generalitat, del qual forma part, va demanar que es facilitessin tests a la ciutadania per a l’autodiagnòstic, com es fa en altres països d’Europa.

Sobre l’evolució futura del coronavirus, ha dit que a finals del 2022 o principis del 2023 es podria establir una situació de certa convivència amb la patologia, que seria més lleu que ara, ja que bona part de la població mundial ja estaria immunitzada.

Tornada a l’escola el 10 de gener

Trilla creu també que es pot mantenir la data del 10 de gener per a la tornada a l’escola, ja que veu més perjudicial per a la salut mental dels infants tenir-los tancats a casa. No obstant això, sí que admet que podria ser una bona mesura fer-los tests d’antígens a l’entrada el primer dia. El facultatiu reconeix que la mesura del Regne Unit de fer diàriament tests d’antígens als alumnes “pot ser una mica pesat”, però no ho descarta del tot. Sí que demana mantenir una bona ventilació a les escoles.

Més informació del Nadal 2021