El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que les escoles tornaran a obrir el 10 de gener, tal com està previst, just després de les festes de Nadal. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha assegurat que “no està a sobre la taula tancar les escoles” —referint-se a l’allargament de les vacances escolars de Nadal— i que per ara ho descarta: “En aquests moments no tenim cap indici que s’hagi de posar el tancament de les escoles sobre la taula. En aquests moments ho descarto“.

“L’escola, un espai de cohesió social, socialització i de xarxa per als menors de famílies vulnerables”

El president de la Generalitat ha destacat el paper fonamental de les escoles perquè no són només espais per aprendre continguts, sinó que “també són espais de cohesió social, de suport important, de socialització i de xarxa per als menors de famílies vulnerables“.

Aragonès ha explicat que amb les mesures que s’han pres per frenar la corba de la sisena onada de covid, amb l’acceleració de la dosi de reforç i la vacunació entre la franja dels 5 als 11 anys, millorarà la situació actual.

En els últims dies i a causa de la incidència de covid a Catalunya, diverses veus demanaven que les vacances escolars de Nadal s’allarguessin i que els nens es quedessin a casa. D’altres, però, s’hi han mostrat en contra perquè consideren que ara mateix la variant òmicron corre entre els no vacunats i també entre els vacunats, i reforcen el missatge de l’OMS que només es tanquin quan hi hagi un tancament generalitzat al país.