Millorar la connectivitat entre les platges, saber abans de sortir de casa quina està més lliure o traslladar activitats que es fan a la sorra a altres punts de la ciutat són algunes de les propostes que el consistori barceloní estudiarà per evitar la saturació en algunes platges. Les més properes al centre, la de la Barceloneta i la de Sant Sebastià, disposen de mitjana de quatre metres quadrats d’espai per persona durant l’estiu, mentre que les platges de llevant, com les del Bogatell o la Mar Bella són les menys concorregudes.

Per decidir-ho s’ha creat la Taula Municipal de Platges, que elaborarà un pla d’acció per al 2018, que està formada per tots els agents que intervenen en la gestió diària d’aquest espai, com la Guàrdia Urbana, el servei de socorrisme, el del Cicle de l’Aigua o els districtes implicats. El febrer es donaran a conèixer les conclusions de la taula.

Ara els consistori estudiarà com redistribuir els banyistes cap a platges menys concorregudes. Sobre la taula ja hi ha diverses mesures per solucionar aquesta situació de saturació. Es vol crear un sistema de predicció per tal que la gent pugui mirar en un web on hi haurà més gent per tal que ells mateixos es puguin redistribuir millor. De moment, el CISC ha col·locat sis càmeres a la Torre Mapfre que li serveixen per monitoritzar com es distribueix la gent. A la vegada, des de l’Ajuntament s’estan plantejant desplaçar activitats que actualment tenen lloc a la platja cap altres punts de la ciutat i continuaran reduint el nombre de gandules que hi ha al litoral barceloní per guanyar espai.

La pluja multiplica la brutícia de l’aigua

D’altra banda, aquesta temporada de bany però, ha estat marcada pels 19 dies de pluja, que ha duplicat la quantitat de residus a l’aigua de la platja respecte a l’any passat. La qualitat dubtosa de l’aigua ha fet posar bandera groga en 70 ocasions, la majoria de les vegades, de manera preventiva. Pel que fa a les deixalles que s’han recollit a la sorra han esta 840 tones, un 26 % menys que l’estiu del 2016.

A més, s’han intervingut 204.000 begudes destinades a la venda ambulant i s’han posat més de 20.000 denúncies. El personal sanitari ha hagut d’atendre 3.200 vegades a les platges de la ciutat i s’han rescatat 58 persones.

La majoria de gossos de la platja de Llevant, barcelonins

Un any més a la platja de Llevant s’ha habilitat un espai especial per a gossos. I per segon any consecutiu ha estat un èxit. L’Ajuntament es mostra molt content, ja que han augmentat els gossos sensats a Barcelona, passant d’un 67 % l’any 2016 al 80 % el 2017. En general, ha funcionat correctament, només dos dies van estar apunt d’arribar al límit d’aforament, que és de 100 gossos.

La procedència dels gossos fa que el consistori pensi en redistribuir també els banyistes de les platges barcelonines a la resta del litoral de la costa metropolitana. Recorden que en total hi ha 30 km de platges, mentre que a Barcelona n’hi ha 4,5 km.