La bonança de les últimes setmanes i el bon estat de la mar han afavorit que es mantingui encara una temperatura força òptima per al bany, apte fins i tot per als més fredolics. El bon temps s’allargarà tot el cap de setmana.

El repte de divendres a ‘El matí de Barcelona’, a betevé 91.0 fm,  ha estat prendre de nou  la temperatura de l’aigua del mar a l’espigó de la Mar Bella. Aquesta vegada hem mesurat la temperatura superficial – a 0,5 metres- però també la de l’aigua una mica més profunda, en aquest cas a dos metres de profunditat.

El valor obtingut ha estat de 22,5 ºC en superfície, un registre curiosament força similar al de la darrera mesura efectuada ara fa 15 dies, que va ser de 23,3 ºC. A dos metres de fondària el registre d’aquest divendres ha estat força semblant, concretament de 22 ºC.

La situació marítima en el moment de l’observació era òptima, hi havia mar arrissada, el vent bufava feble i el cel es mantenia ben ras.

La previsió del temps anuncia ben pocs canvis per al cap de setmana. Es preveu que el sol es continuï combinant amb alguns núvols baixos al litoral, però que la temperatura  assenyali, novament, valors gairebé estiuencs a les platges barcelonines, amb màximes que tant divendres com durant el cap de setmana es mouran entre els 24 i els 26 graus al centre de la jornada.

Els mapes del temps a mitjà termini indiquen que la temperatura tendirà a recular de forma lleugera a partir de dilluns, per bé que continuaran encara valors superiors als habituals per a les dates.

S’intueixen alguns canvis a les acaballes de la setmana vinent en forma de més inestabilitat. Malauradament, però, no s’entreveu de moment cap episodi general ni generós de precipitació que pugui atenuar el dèficit hídric que acumulen els boscos.

A continuació podeu veure les imatges enregistrades per @btveltemps en directe divendres al matí des de l’espigó de la Mar Bella: