Els veïns del Raval estan preocupats pel que, segons ells, pot ser una nova tècnica per ocupar. Després de denunciar un presumpte cas d’ocupació, els Mossos d’Esquadra els van treure la idea del cap perquè els inquilins tenien les claus de l’immoble. Poc després es va acostar un responsable d’una agència immobiliària, qui va assegurar que l’habitatge era de la seva propietat i que els dos joves hi eren amb el seu permís, i sense pagar. L’empresa al·ludida, Renta Corporación, no obstant ho nega. Per tot plegat, els veïns no ho veuen gens clar i avisen que seguiran alerta.

Tot va començar quan, aquest dijous, una veïna va avisar a la resta de veïns i a la policia perquè uns joves estaven forçant el pany de l’immoble del seu costat, al carrer de Picalquers, 3. El primer a arribar va ser en Miguel Nuevas, que viu just al costat. En acostar-se al pis, va detectar que hi havia gent al seu interior, tot i que no va rebre resposta després de tocar insistentment la porta. Un cop a fora, es va trobar amb els nous inquilins i els va retreure que estiguessin ocupant. Van contestar que ells no eren ocupes i que, de fet, pagaven un lloguer per estar allà. La policia els va confirmar que tenien claus i, poc després, va arribar un suposat representant de la propietat, una gran agència immobiliària que els va confirmar que així era.

Segons aquest treballador, l’empresa ofereix lloc a gent amb pocs recursos mentre no lloguen els immobles. A canvi, l’agència aconsegueix que no siguin ocupats per narcotraficants o consumidors de drogues que podrien deixar els pisos en molt mal estat. Tot i això, assegura que no reben cap mena de pagament per part dels inquilins, cosa que es contradiu amb el que els van dir als veïns. Segons aquest representant, si s’ha forçat el pany ha estat, precisament, un intent d’ocupació aliè i ha assegurat que si aquests inquilins presenten qualsevol tipus de problemes seran expulsats. Hi hauria cinc finques més afectades. Posteriorment, l’empresa al·ludida, Renta Corporación, ha negat la versió donada pel seu suposat empleat, sense donar més detalls.

Els veïns no les tenen totes i no es creuen aquesta versió. “No hi ha cap empresa que faci això“, comenta en Miguel, “i una empresa com aquesta seria impossible”. Temen que es pugui tractar d’un cas de lloguers il·legals cobrats en negre. Avisen que seguiran alerta per veure com evoluciona aquesta situació.