Barcelona celebrarà del 6 al 16 de maig la 5a Setmana de l’Arquitectura, que recupera enguany les activitats presencials. Durant 10 dies s’han programat més de 150 propostes sobre arquitectura i patrimoni, que inclouen itineraris, rutes guiades a peu o en bicicleta, rutes feministes i visites a jardins verticals. Com a novetat, es farà el primer Festival Internacional de Cinema d’Arquitectura de Barcelona, el BARQ, amb projeccions als Cinemes Girona i en línia a la plataforma Filmin.

Al festival hi participen vuit llargmetratges, un fora de competició i 11 curmetratges que mostren de manera innovadora temes relacionats amb l’arquitectura com l’activisme urbà, el medi ambient o l’accés a l’habitatge. L’Ajuntament, el Col·legi d’Arquitectes i la Fundació Mies van der Rohe impulsen les activitats, amb la col·laboració de Barcelona Building Construmat i ArquinFad, a la qual s’han sumat una trentena d’entitats més.

Què es podrà visitar?

La Setmana inclou 10 festes als districtes, totes presencials i obertes al públic, respectant en tot moment les mesures sanitàries. Les festes reivindiquen un espai o un edifici emblemàtic de cada districte, al voltant del qual s’organitzen visites guiades, xerrades, concerts o tallers. Entre el ventall de propostes hi ha una jornada de portes obertes al Taller Masriera de l’Eixample, una visita al sanatori antituberculós de Ciutat Vella, la construcció d’una pèrgola al jardí del CAS Sarrià o una visita al pis museu de la Casa Bloc, a Sant Andreu.

A banda d’aquestes festes als districtes, també s’han organitzat visites a “espais ocults”, com el jardí de la Sagrada Família, els túnels de la plaça de les Glòries (entrades exhaurides), edificis d’oficines del 22@, la seu de l’ESMUC, un edifici d’habitatges cooperatiu a la Marina del Prat Vermell i un altre al Bon Pastor o una visita guiada al Recinte Modernista de Sant Pau. A més, s’han previst visites virtuals als 10 terrats del primer concurs de cobertes verdes, així com a jardins verticals com el de betevé.