Un centenar de persones s’han concentrat aquest divendres a la tarda a la plaça de Sant Jaume per donar suport al poble colombià. Fa gairebé una setmana que Colòmbia viu protestes socials massives al carrer, que han rebut una resposta per part de la policia, que ja ha causat una vintena de morts i centenars de desapareguts.

Colombians residents a Barcelona han sortit al carrer per denunciar la vulneració dels drets fonamentals d’expressió i de manifestació i el que consideren violència d’estat contra la població civil. Durant la protesta, han teixit una bandera gegant del país llatinoamericà i han enviat missatges de denúncia i de suport als seus compatriotes.

Diumenge, una altra protesta a l’Arc de Triomf

La mobilització s’ha convocat per les xarxes socials i els impulsors asseguren que mantindran les protestes a Barcelona fins que s’aturi la repressió. Aquest diumenge han convocat una altra concentració a l’Arc de Triomf, que es farà simultàniament en una dotzena de països, que es connectaran per videoconferència per compartir les seves reivindicacions.