test coronavirus estudi oriol mitjà camp nou

L’estudi clínic que encapçala el doctor Oriol Mitjà i el doctor Bonaventura Clotet per combatre la transmissió del coronavirus continua buscant voluntaris. Com a novetat, s’han habilitat quatre punts de recollida de mostres a peu de carrer que permetran al ciutadà poder-hi participar sense baixar del cotxe, per minimitzar riscos.

D’aquests quatre punts habilitats, dos són a la ciutat de Barcelona: un s’ha situat a l’aparcament del Camp Nou, gràcies a la col·laboració amb el Barça, i el segon està ubicat a l’avinguda de Meridiana (a la benzinera Meroil). Fora de la ciutat, hi ha un punt d’atenció situat a l’aparcament de l’Hospital Germans Trias, on es fa l’assaig clínic, i l’altre a Sabadell (al Club Natació Sabadell). El del Camp Nou es preveu que sigui el que permeti atendre un major nombre de persones i funciona des d’aquest dijous.

Qui s’hi pot dirigir?

Tal com ja van explicar en la presentació de l’assaig clínic, per participar-hi s’han de complir una sèrie de requisits, que es poden trobar al web de l’estudiEn concret hi ha dos perfils de persones: pacients que en els últims dies hagin donat positiu en un test de la covid-19 (se’ls atendrà a casa) o persones que hi puguin haver estat en contacte (en aquest cas, se’ls dirigirà a un dels punts de presa de mostres).

En què consisteix?

Un cop els responsables de l’estudi hagin concretat una cita prèvia, dirigiran els participants a un dels punts de recollida: arribaran en cotxe al lloc acordat i, sense baixar, se’ls explicarà en què consisteix el tractament i se’ls farà la prova PCR de la covid-19 (una mostra d’exsudat de faringe). En el cas de participar en la branca experimental de l’estudi, es procedirà a donar una medicació al participant i es tornarà a concretar una hora al cap de set dies. 

Què estudia l’assaig clínic?

L’estudi està encapçalat pel doctor Oriol Mitjà, dins la Fundació Lluita contra la Sida i Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias, que lidera el doctor Bonaventura Clotet. L’assaig vol provar l’efectivitat d’un tractament preventiu a partir de l’hidroxicloroquina, un medicament que es fa servir per prevenir la malària. D’aquesta manera, es vol comprovar si aquells que s’han medicat i han estat en contacte amb una persona infectada desenvolupen el coronavirus d’una forma més suau. Amb els punts de recollida de mostres es vol arribar als 3.000 participants. Una part del finançament d’aquest estudi, que compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat, es fa a través de la campanya #JoEmCorono, que ha tingut força èxit a les xarxes socials.

Comparteix a: