Amb l’inici del nou curs escolar 2021-22, la Plataforma Estatal d’Infermeria Escolar torna a reclamar la figura d’un infermer o infermera a cada centre educatiu. Fa anys que famílies i professionals demanen la presència d’aquest professional de la salut a les escoles, però amb el coronavirus consideren que és més indispensable que mai.

La plataforma considera que sense la infermera escolar “No es pot garantir adequadament la salut i la seguretat” dels alumnes al llarg del curs.

El motiu és “purament econòmic”

Critiquen que la raó per no dur-ho a la pràctica és “purament econòmica”. Afirmen que en altres països, com el Regne Unit, França o els Estats Units, aquesta figura està “plenament consolidada”, i únicament representa una despesa d’entre 16 i 20 euros a l’any per habitant.

A l’estat espanyol l’única comunitat autònoma que disposa d’un professional sanitari adscrit a cada centre educatiu és Andalusia. La mesura es va implantar el curs passat i segons la plataforma ha aconseguit que “la pràctica totalitat dels centres, el 98 %, hagin estat lliures de coronavirus”.

La plataforma també defensa que la infermera escolar no només beneficia els alumnes, sinó també pares i mares, professors i el conjunt de la comunitat educativa. Consideren que s’hauria de definir un model homogeni a tot l’estat, i que cada centre escolar tingui adscrit un professional sanitari de l’equip d’Atenció Primària però amb dedicació exclusiva a l’àmbit educatiu.